Geel Wit wint Freerk Kramer toernooi

Door Jan Ede Brijker

DOKKUM – Dokkum beleefde zondag 26 augustus sinds jaren weer het Freerk Kramer Toernooi van de Voetbal Vereniging Dokkum. Dit toernooi heeft de naam gekregen van een man die van grote betekenis was voor v.v. Dokkum. Een verenigingsman in hart en nieren. Hij was terreinknecht in de ruimste zin des woords, want hij verzorgde het veld, kalkte de lijnen, hing de netten op, verzorgde de thee in de pauzes en haalde de ballen uit de sloten. Het Freerk Kramer senioren toernooi is voor recreatieve voetballers, voor teams die nog graag een balletje trappen en natuurlijk daar hun uiterste best voor doen, maar waar vooral ook de gezelligheid voorop staat. Of, zoals de voorzitter van v.v. Dokkum Jac. Lens het noemt, “waarin de derde helft ook zeer centraal staat”.
Desondanks werd er vanaf 10.00 uur een sportieve strijd geleverd tussen de deelnemende clubs. Door de organiserende club Dokkum Zondag waren De Walden 2, Dokkum Zaterdag 3 en de Amelander clubs Amelandia 2 en Geel Wit 4 uitgenodigd. Dat de huidige leider van Dokkum Zondag een ex-Amelander is scheen naar verluid de deelnemende ploegen niet beïnvloed te hebben.
Dokkum Zondag en De Walden 2 verrichtten de aftrap van het toernooi en ondanks een half uur voetballen bleef de stand op 0-0. Het gelijkspel leek de dag te domineren, de diverse ploegen leken toch meer ‘gebouwd’ te zijn voor een rustige opbouw van drie kwartier en een afrondende fase van dezelfde tijdsduur. Desondanks bleken de Amelander ploegen toch sterker te zijn dan de ‘vaste wallers’. Na een aantal spannende wedstrijden die geregeld in de laatste minuten werden beslist leek het er toch op dat na een 5-tal uren voetbal de Amelanders met de prijzen naar huis zouden gaan. In de laatste twee wedstrijden konden Dokkum Zondag en De Walden 2 de Amelander ploegen Geel Wit en Amelandia niet van de punten afhouden waardoor de eindstand uiteindelijk het volgende overzicht liet zien:

Geel Wit 4 (10 punten)
Amelandia 2 (7 punten)
De Walden 2 ( 5 punten)
Dokkum Zondag ( 3 punten)
Dokkum Zaterdag 3 ( 1 punt)

Geheel in traditie van het Freerk Kramer Toernooi werd de derde helft uitbundig gevierd. Dankzij het Rad van Fortuin gingen diverse prijzen mee naar alle delen van Noord Friesland, waar overigens ook weer bleek dat diverse prijzen mee de zee over gingen richting Ameland. Naast het gezellige gedeelte moesten uiteraard ook de prijzen uitgereikt worden. Geel Wit ging met de eerste prijs naar huis, bestaande uit twee wedstrijdballen en een officiële “Freek Kramer beker”.
Dokkum wil het toernooi volgend jaar weer organiseren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *