Damesvoetbal op Ameland

HOLLUM – Maandag 21 augustus 2007 gaat bij S.C. Amelandia in de boeken als de dag waarbij damesvoetbal officieel een feit werd.
Een groep dames, woonachtig op het gehele eiland, nam het initiatief om weer een dames voetbalteam op te richten. In eerste instantie heeft men geprobeerd dit bij voetbalvereniging Geel Wit onder te brengen, maar dit lukte niet. Daarna zijn de eerste contacten ontstaan tussen de dames en S.C. Amelandia.
Afgelopen maandag heeft het bestuur van S.C. Amelandia, na overleg met de damesvoetbalsters, officieel besloten om het damesvoetbal bij S.C. Amelandia te starten.
De groep van inmiddels 22 dames traint tot aan de winterstop twee keer per week en na de winterstop gaan ze meedraaien in de competitie. De eerste training van de dames is al op vrijdag 24 augustus. Wie ook mee wil doen kan zich bij Amelandia melden. Kijk op de website: www.sc-amelandia.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *