Texelse parel gevonden

TEXEL – De Texelse Oesterman Martin Zeeman heeft afgelopen week de vondst van zijn leven gedaan. Regelmatig houdt de Oesterman rondleidingen langs het Wad. Hierbij gaat hij in op de vele en mooie oesters die rond Texel te vinden zijn. Afgelopen week had hij het moment van zijn leven: een heuse parel in een Texelse oester. Dat komt maar één op de 10.000 keer voor.

Volgens gemeentelijk beleid op Texel mogen Texelaars voor eigen gebruikoestersrapen. Van die mogelijkheid maakt Martin Zeeman alias De Tesselse Oesterman gebruik tijdens zijn rondleidingen bij het Wad. Hij vertelt de gasten over het wad en al het lekkers dat het te bieden heeft.

Tijdens een rondleiding vorige week heeft hij in een Japanse oester een heuse parel gevonden. De waarde van de Texelse Parel zal nog worden onderzocht. “Eigenlijk is het gewoon een heel dure zandkorrel” aldus de Oesterman. “Maar bijzonder is het wel, aangezien  gemiddeld maar één op de 10.000 oesters een parel bevat”. Zeeman geeft aan geen ‘parel rush’ te verwachten onder de Texelaars. “Daar zijn ze veel te nuchter voor en het schiet niet op met een emmertje oesters per dag”

Amelandse wadwandelaar en excursieleider Harmen Wijnberg vindt regelmatig parels in mosselen. Hij heeft er veel naar gezocht met kinderen, tijdens zijn excursies naar het Skutegat.

>>> kijk ook eens op Ameland Extra en boek een 'parel excursie'

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *