Testlocatie is uitbraaklocatie

NES – De testlocatie aan het Verdekspad in Nes is een uitbraaklocatie. Dat betekent dat hij de hele zomer blijft ingericht, maar alleen opengaat als er een uitbraak is, zoals nu. De GGD-testlocatie is opgezet om de huisartsen in het drukke zomerseizoen te ontlasten, maar als er weinig vraag is naar testen kunnen de huisartsen het wel aan en is hij gesloten. Op maandag 12 juli en dinsdag 13 juli is de testlocatie op Ameland geopend. Of hij na dinsdag en daarna ook open is kon de gemeente vandaag nog niet zeggen. Daar beslist de GGD nog over.

Iedereen die dat wil kan zich gratis laten testen op het coronavirus. Mocht u twijfelen of u in aanraking bent geweest met een besmet persoon, dan kunt u zich ook zonder klachten laten testen vanaf vijf dagen na het contact. De testlocatie is te vinden op Verdekspad 8 in Nes.

Vooraf een afspraak maken via 0800-1202 is noodzakelijk.

"Heel Nederland is overvallen door een enorme stijging van het aantal besmettingen," reageert gemeente Ameland op de recente uitbraak. "Naar het zich op dit moment laat aanzien vinden besmettingen op Ameland vooral plaats onder jongeren. Natuurlijk vindt de gemeente de stijging hiervan verontrustend en blijven we benadrukken hoe belangrijk het is om je aan de basisregels te houden. 

Basisregels

Stap voor stap opende de samenleving. De avondklok is vervallen en zijn we allang vergeten en we zitten alweer heerlijk op een terrasje.

De basisregels blijven evenwel belangrijk: handen wassen, afstand houden en testen bij klachten.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *