Testen voor Toegang kan weer

HOLLUM – Testen voor Toegang kan weer op Ameland. De voorziening sloot zondag en gaat vanmiddag, woensdag 10 november, weer open. Alegria Health, de aanbieder die zorgdraagt voor de voorziening, zei maandag nog dat ze er geen gat meer in zag, dat de testlocaties op de Waddeneilanden verre van rendabel waren en dat ze daarom de stekker uit de voorziening trok.

Afgelopen dagen was in allerijl een andere aanbieder gevonden en ook een nieuwe uitvoerder stond klaar in de startblokken, maar dinsdag werd opeens bekend gemaakt dat Alegria Health de handschoen weer oppakt en toch het testen voor toegang op Ameland en de andere Friese Waddeneilanden regelt.

Medical Ameland bemant de teststraat op Ameland en draait in opdracht van Alegria de staafjes langs het neusslijmvlies. De testlocatie is aan de Ballumerweg 38, in de oude ambulance stalling.

De teststraat is dagelijks van 15:00 tot 17:00 uur geopend.

Een afspraak maken gaat via www.testenvoortoegang.org.

Voor hulp bij het aanmelden kijk op www.medical-ameland.nl/testen-voor-toegang.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *