Test met Groen Licht bij boortoren

ASSEN – Op de NAM-locatie aan de Wolddijk in Bedum zijn in augustus meerdere testwerkzaamheden uitgevoerd onder het blauw-groenige vogelvriendelijke licht. Tijdens de test hebben de reguliere boorwerkzaamheden zeer korte tijd stilgelegen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen rondom het werken bij deze nieuwe verlichting.
Het vogelvriendelijke licht is ontwikkeld door Philips en de NAM. Het unieke aan deze lampen is dat het twee dingen combineert. Het aangepaste spectrum, waardoor het licht ervaren wordt als blauw-groenig, draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit. Verder zorgt de kleur voor een lagere lichtintensiteit. Hierdoor is de verlichting ’s avonds minder zichtbaar in de omgeving. Op het offshore platform L-15 wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van het vogelvriendelijke licht. De resultaten zijn daar erg positief. Gemeente Ameland heeft datzelfde vogelvriendelijke groene licht op de pier en op de hoge diek tussen Nes en Ballum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *