Terschelling wint Waddentoernooi

BALLUM – Dit weekend wordt het 33e Waddentoernooi op Ameland gehouden. Het sportieve en gezellige treffen van de vijf Waddeneilanden is op diverse locaties op het eiland. Om en nabij 380 eilanders van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn in dat weekeinde actief bij tien onderdelen; Badminton, Biljarten, Darts, Golf, Hardlopen, Klaverjassen, Surfen, Tennis, Voetbal en Volleybal. Er wordt gestreden om een zo goed mogelijke klassering bij de verschillende onderdelen maar uiteindelijk gaat het om de prijs die het winnende eiland een jaar lang in bezit mag houden; de Waddenbokaal. Naast de sportieve rivaliteit is het Waddentoernooi vooral een mooi moment voor deelnemende eilanders en supporters om elkaar te ontmoeten en de speciale banden aan te halen. Het grootste deel van het programma speelt zich af in en rond Hollum.

Terschelling heeft het Waddentoernooi gewonnen, weliswaar met evenveel punten als Ameland, maar met meer eerste plaatsen.

Schiermonnikoog is derde, Texel vierde en Vlieland vijfde.

Volgend jaar is het Waddentoernooi op Schiermonnikoog.

>>> klik op de foto voor het programma

>>> lees hier meer over het Waddentoernooi en de winnaars tot nu toe

>>> lees hier de column Waddenmuziek

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *