Terschelling wint op Ameland

BALLUM – Met hetzelfde aantal punten als Ameland, maar met meer eerste plaatsen bij de verschillende onderdelen (5) is Terschelling winnaar geworden van het 33e Waddentoernooi. Ameland won het voetballen en badminton.

Terschelling

De Waddenbokaal, de trofee voor de winnaar van dit jaarlijkse sportieve treffen tussen de vijf Waddeneilanden, kwam daardoor voor een jaar in het bezit van de vertegenwoordigers van Terschelling. De beker werd zaterdagavond uitgereikt bij de Griffel in Hollum door demissionair wethouder Nico Oud. Oud sprak van een zeer geslaagd ontmoeting waarbij de eilanden het op sportief gebied heel goed met elkaar kunnen vinden.

Waddenbokaal

De Waddenbokaal werd namens Terschelling in ontvangst genomen door Edwin Zijlstra die grote dank uitsprak richting de organisatie van Ameland over de hartelijke ontvangst en het perfecte verloop van het toernooi. Hij nam met trots de bokaal mee over zee.

Ideale omstandigheden

Tijdens de 33e editie van het Waddentoernooi is onder bijna ideale omstandigheden en met veel passie gestreden op de tien onderdelen. Dit jaar waren alleen bij het onderdeel tennis alle eilanden vertegenwoordigd. Bij de andere sporten deden niet alle eilanden mee.

Schiermonnikoog

Volgend jaar is het Waddentoernooi op Schiermonnikoog. De betrokken sporters hopen dat dan bij meer onderdelen alle eilanden het tegen elkaar op kunnen nemen.

Ranglijst
Plaats Eiland Punten
1 Terschelling 74
2 Ameland 74
3 Schiermonnikoog 54
4 Texel 48
5 Vlieland 16
Eindrangschikking
Sport Texel Vlieland Terschelling Ameland Schiermonnikoog
badminton 2 x x 1 3
biljarten 4 x 1 2 3
darten 2 4 x 3 1
golf 3 x 1 2 4
hardlopen 3 4 1 2 x
klaverjassen x x 2 3 1
surfen x x 1 3 2
tennis 2 4 1 3 5
voetbal x 4 3 1 2
volleybal 2 x 1 3 x

1e plaats 10 punten

2e plaats 8 punten

3e plaats 6 punten

4e plaats 4 punten

5e plaats 2 punten

Bron: Gemeente Ameland

>>> lees hier over het Waddentoernooi en de winnaars tot nu toe

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *