Leeuwarden beheert ICT Friese eilanden

LEEUWARDEN – De gemeente Leeuwarden beheert officieel de ict van gemeenten op de Friese Waddeneilanden. Burgermeester Albert de Hoop van Ameland tekende namens de vier eilanden en burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone plaatste zijn handtekening namens Leeuwarden onder de samenwerkingsovereenkomst. De ict-overeenkomst is een mijlpaal in de samenwerking tussen de Waddeneilanden en de gemeente Leeuwarden, menen de betrokken gemeenten.

Alle basis-applicaties, het netwerk en de werkplekken van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn inmiddels al in beheer bij de gemeente Leeuwarden.

Leeuwarden breidt de ict-dienstverlening momenteel uit naar meerdere buurgemeenten. De Friese Hoofdstad gaat ook de ict beheren van gemeente Westergo en de samenwerkende gemeenten Dongeradeel, Dantumadeel, Ferwerderadeel en Kollumerland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *