Terechte nederlaag Geel Wit – LSC 1890

BUREN – Geel Wit is uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker. De Amelanders verloren op eigen veld met 0-2 van LSC 1890.

Op deze nederlaag viel niets af te dingen. Tweedeklasse LSC overtroefde het een klasse lager spelende Geel Wit op alle fronten.

Omdat LSC beide voorgaande wedstrijden had gewonnen hadden de Snekers genoeg aan een gelijkspel. Daarom was de spanning na vijf minuten eigenlijk al verdwenen toen Erwin Slik de bal binnenwerkte na een gemakkelijk gegeven vrije trap.

LSC bleef de sterkere. Dat resulteerde in twee schoten op de lat van aanvoerder Martijn van der Wal en een doelpunt van andermaal Erwin Slik.

In het tweede speldeel was het beeld nauwelijks anders. Kansen waren er genoeg, maar Geel Wit verdedigde met man en macht en hield zo de schade beperkt tot twee tegentreffers.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Mark Molenaar (Johan Kolk 71’), Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar (Glenn Kienstra 46’); Dennis Akkerman, Lukas Mollema, Lars Brouwer (Martijn de Jong 74’), Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet.

Door Koos Molenaar

>>> lees hier Voetballen op Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *