Geel Wit had meer verdiend tegen Stiens

BUREN – Geel Wit heeft met 4-5 verloren van SC Stiens, maar had zeker meer verdiend. De zwak leidende scheidsrechter Mansouri was zeker geen thuisfluiter te noemen; hij hield de kaarten op zak waar ze zeker getoond hadden mogen worden en haalde ze te voorschijn op momenten dat niemand dat verwachtte.

Toch kan Geel Wit niet alleen de leidsman de schuld van de nederlaag in de schoenen schuiven. Telkens ging het mis in de achterhoede en liep de thuisclub weer achter de feiten aan.

De openingsfase was voor Geel Wit, maar daarna stelde SC Stiens orde op zaken, of beter gezegd Peter Jan Schuts. De geroutineerde aanvaller was ongrijpbaar. Klaas Kolk deed dat in de negentiende minuut op de letterlijke manier en dat betekende een strafschop, die door de aanvoerder zelf hoog tegen de touwen werd geschoten: 0-1.

Geel Wit was de kluts kwijt en vijf minuten later trof Schuts weer doel. Hij had daarbij het geluk dat de bal van richting werd veranderd.

Na ruim een half uur spelen deed Geel Wit iets terug. Bjorn Wijnberg passte op Kayan Kiewiet en de aanvaller schoot diagonaal binnen: 1-2.

Terwijl Geel Wit aasde op de gelijkmaker (bal bovenkant lat van Bente Bonthuis) sloeg Schuts andermaal toe. Hij kreeg de bal aangespeeld van de rechterkant, draaide zich vrij en scoorde de 1-3.

In blessuretijd kwam Geel Wit toch weer dichterbij. Klaas Kolk bereikte met een lange bal Lars Brouwer, die werd in de zestien onderuit gelopen door Kasper Hoekstra. Lars schoot zelf van elf meter raak.

Na de rust ging Geel Wit op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam in de 52-ste minuut. Jappie Leyenaar maakte hands, Siard Bonthuis legde de bal breed op Bjorn Wijnberg en die schoot keurig in: 3-3.

Maar andermaal verpestte Schuts het feestje van Geel Wit door in de zestigste minuut 3-4 te maken. Zes minuten later was het toch weer gelijk. De voorzet van Frank Beijaard bereikte Siard Bonthuis, die bij de tweede paal eenvoudig kon intikken.

Zes minuten voor het einde had de man in het blauw een belangrijk aandeel in het verloop van de wedstrijd. Eerst zag hij niet hoe Bente Bonthuis met beide armen werd omklemd en zo de doorgang naar het doel werd verhinderd, maar twee tellen later bestrafte hij wel een duel op het middenveld met een vrije trap voor Stiens. De bal werd doorgeschoven naar Harmen Visser en die haalde verwoestend uit. Een mooie treffer als slotstuk van een amusante wedstrijd, maar voor dat laatste koopt Geel Wit niets.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Mark Molenaar, Kevin Kiewiet, Theodoor Molenaar (Glenn Kienstra, 82’); Bjorn Wijnberg (Lukas Mollema, 76’), Dennis Akkerman (Frank Beijaard, 58’), Siard Bonthuis, Lars Brouwer; Bente Bonthuis, Kayan Kiewiet.

Door Koos Molenaar

Andere uitslag:

VC Trynwalden 2-Geel Wit 2 4-2

>>> lees hier meer over voetbal

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *