Tentoonstelling in walvisbuik

NES – Het jaar 2018 is het jaar dat Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad van Europa is en voor Ameland is het ook het jaar van Hidde Dirks Kat. De kinderen van de Kardinaal de Jongschool in Nes maakten tekeningen, kleurden kleurplaten in en bezochten Hidde Kat in Hollum. Van hun werken is een tentoonstelling samengesteld, die in de buik van de grote vinvis voor het Natuurcentrum in Nes is te zien.

Voor het Natuurcentrum aan de Strandweg staat een grote blauwe vinvis. Het binnenste van het beeld is een tentoonstellingsruimte. Je kunt zien hoe groot het hart van zo'n walvis is en je kunt het ritme van de vinvishartslag horen. Er is zelfs een vinvis foetus op sterk water te zien en er zijn op beeldschermen beelden van walvissen te bekijken.

lees hier meer over Hidde Dirks Kat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *