Theaterspektakel Ameland wint 2018 euro

DRACHTEN – Theater Spektakel Ameland heeft in De Lawei in Drachten een cheque van 2018 euro gewonnen. De verkiezing was in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. Op de eerste Iepen Mienskipsjûn van de provinsje Fryslân en Leeuwarden-Fryslân 2018 (Culturele Hoofdstad van Europa) waren er prijzen voor ideeën-indieners bij Leeuwarden-Fryslân 2018. 

In samenwerking tussen de provinsje Fryslân en de organisatie Leeuwarden-Fryslân 2018 is besloten om projecten die sterk bijdragen aan de doelstellingen van Leeuwarden–Fryslân 2018 extra te waarderen met een bonus van 2018 euro. Binnen elke subsidieronde van 2015 wordt per regio een project beloond met deze extra bonus. In totaal maakten deze ronde 15 projecten kans op deze prijs. Een daarvan was Theater Spektakel Ameland.

De Mienskipsjûn was 11 maart in De Lawei in Drachten.

Gedeputeerde Sietske Poepjes deelde de prijzen uit.

Theater Spektakel Ameland wil bijdragen aan Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Theater Spektakel Ameland wil in het kader van de CH2018 bezoekers een onderscheidend evenement bieden. Hierbij worden evenementen op het gebied van cultuur toneel en muziek met elkaar verbonden. Dit biedt een leerzaam en inspirerend traject voor alle deelnemers, een plek om talenten te ontwikkelen en nieuwe vormen van samenwerking te laten ontstaan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *