Kunstmaand krijgt van Prins Bernhardfonds

LEEUWARDEN –  Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft aan 41 cultuur- en natuurprojecten in de provincie € 82.050 toegekend. Kunstmaand Ameland krijgt 3.500 euro voor de tentoonstelling 20 jaar Kunstmaand.

Andere projecten

Stichting City Proms ontvangt een bijdrage van € 12.500 voor het City Proms Festival 2016 en voor de concerten Fryske Fynsten en Koperen Tuin voorafgaand aan het festival. Deze bijdrage is geleverd uit het door het Cultuurfonds beheerde fonds op naam Louwe Kooijmans Van der Sluijs. Het onlangs ingestelde fonds op naam is bedoeld voor klassieke muziekprojecten en theaterproducties.

Verder is er een bijdrage van € 2.500 geleverd voor de restauratie van het Bakker&Timmenga orgel in de kerk van Schraard en ontvangt de Stichting Muzikale Kinderproducties een bijdrage van € 1.500 voor de theaterproductie Water, voor nu en later.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Bron – Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *