Schilderes van Ameland exposeert in Dronten

DRONTEN – Zondag 13 maart is de opening van de expositie van Nathalie van Barneveld van galerie Zee van Kunst in Hollum.

Ze heeft een serie schelpenvrouwen gemaakt die in Dronten in het ABC-gebouw hangen tot 20 mei 2016. Het adres van het ABC-gebouw is De Drieslag 30 in Dronten.

Zondag om 15.00 uur houdt Nathalie van Barneveld een praatje ter ere van haar tentoonstelling over haar werk en over Ameland.

De kunstenares heeft tien van haar grote werken en een zestal kleine werken in Dronten hangen. Van Barneveld heeft in verschillende landen gewoond, in Australië, Sri Lanka en Burundi. Naast schilderen heeft zij het fotograferen verder ontwikkeld. Terwijl zij in haar fotografie juist de kleinste details uitwerkt, laat ze de details in haar schilderijen vaak achterwege. Zij schildert voornamelijk met paletmes en plamuurmessen. Zij schaaft, schuurt en poetst om vlakken, die heel fijn en te glad zijn, tot leven te brengen. Het onderwerp van haar schilderijen is vaak de vrouw of vrouwelijke vormen. Zij wil met haar werk de kracht en ook de kwetsbaarheid weergeven.

Zee van Kunst is te vinden aan de Oranjeweg in Hollum, op nummer 13.

⇒ bekijk hier de Schelpen Startpagina

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *