Tante An is open

HOLLUM – Tante An in Hollum heeft de deuren opengegooid. Familie Akkerman, Klaas Theo, Catharina en hun zoon Dennis, opende in de O.P.Lapstraat een eeterij en een winkeltje onder grote belangstelling van buurt, eilanders, familie en vrienden.

Tante An is genoemd naar tante An de Boer, de inmiddels overleden An die door iedere Hollumer Tante An werd genoemd, uitgesproken op z’n Amelands. Ze woonde in de oude bakkerij die op de hoek van de O.P.Lapstraat en Johan Bakkerstraat staat.

De naam doet denken aan appeltaart en dat staat dan ook op de kaart. Wie verder de kaart wil lezen om te weten wat hij eet kan maar beter het Wao’deboek van ut Amelands meenemen of een ober aanklampen. Niet een broodje kaas, maar Broad uut de hulst, staat bij de voorgerechten. Een soepje heet Pakhuusdôbbe of Leenewiel en vleesgerechten bestel je onder de naam Kin wel un koë op of Katrien uut de Eendefiver. Het is Amelands troef bij Tante An.

Het winkeltje staat vol met kleurige spullen. Kussens en tassen, bordjes en koekoeksklokken die hinniken in plaats van koekoeken.

Een foto van de echte Tante An staat achterop de kaart. Haar naam zal vanaf nu nog vaak genoemd worden, én geroemd.

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *