Suppleties Ameland niet meer in 2014

NES – Voor de kust van Ameland brengt Rijkswaterstaat tussen paal 12 en 17 2.000.000 kubieke meter zand aan op de zeebodem om de kustlijn op zijn plaats te houden. Deze werkzaamheden starten niet zoals eerder aangekondigd dit jaar, maar zullen pas voorjaar 2015 plaatsvinden. Het verplaatsen van deze werkzaamheden heeft geen gevolgen voor de veiligheid van Ameland.  

Samen met de waterschappen onderhoudt Rijkswaterstaat de Nederlandse kust. Doen we dat niet, dan raken we een groot deel van ons land kwijt aan de zee. Door het opspuiten van zand op en vlak voor de kust houdt Rijkswaterstaat de kustlijn op zijn plaats. Zo blijft Nederland goed beschermd tegen de zee. Op Ameland wordt de komende twee jaar op diverse plekken zand aangebracht voor de kust en op het strand.

De opdrachtnemer die het werk voor Rijkswaterstaat uitvoert, heeft een periode van twee jaar waarin hij het werk kan uitvoeren. Op deze manier kan hij zijn werk flexibel plannen en zijn schepen zo efficiënt mogelijk inzetten. Dit betaalt zich terug in lagere kosten voor Rijkswaterstaat. Het schip dat het zand voor de kust zou aanbrengen, wordt op dit moment ingezet bij een andere opdracht. Daarom schuiven de werkzaamheden voor de kust van Ameland op naar 2015. De werkzaamheden worden nog steeds uiterlijk eind 2015 afgerond.

Bron: RWS

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *