Subsidie voor 11 projecten op de Friese Waddeneilanden

LEUWARDEN – Via het Iepen Mienskipsfûns (IMF) verstrekt de provincie Fryslân subsidie aan 11 initiatieven in de regio Friese Waddeneilanden. In deze derde openstellingsperiode van 2022 gaat in deze regio ruim 197.000 euro naar leefbaarheidsprojecten in en van de mienskip. Één van de gehonoreerde projecten is het oesterproject van Hendrik Oud. Jachthaven 't Lije Gat krijgt 9.400 euro voor Groene stroom in de Waddenhaven en Sportclub Nes-Buren krijgt 7.662 euro voor een nieuw jasje voor de sportkantine.

Iepen Mienskipsfûns

Ook in 2023 kan er subsidie worden aangevraagd. De eerste aanvraagperiode loopt van 16 januari t/m 2 februari (17.00 uur) 2023. Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Sinds kort kunt u ook ideeën indienen die een nieuw proces of product op het eiland brengen. Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf. 

Beleef de Amelander oester

Visserijbedrijf Oud wil op Ameland het verhaal achter de oester vertellen en bekender maken bij een groot publiek. Bij het bedrijf komt een bezoekerscentrum en een werkruimte. Hier kunnen gasten worden ontvangen die zo de oester beter leren kennen en ze ook kunnen proeven. Het project kost bijna 80.000 euro en het Visserijbedrijf krijgt 10.000 uit het Mienskipsfûns.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *