Gemeente zoekt plek voor vluchtelingen Oekraïne

BALLUM – De crisis in Oekraïne duurt voort en de vraag naar opvanglocaties neemt toe. Sinds begin maart zijn op Ameland plaatsen beschikbaar voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente Ameland is voor de opvang van vluchtelingen op zoek naar andere locaties die in eerste instantie voor een aantal aaneengesloten maanden kunnen worden gebruikt.

Heeft u een locatie beschikbaar? Dan hopen we van harte dat u deze wilt aanbieden voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. U kunt dit uiterlijk donderdag 1 december doorgeven via info@ameland.nl. Vermeld hierbij het adres van de opvanglocatie, voor hoeveel personen er ruimte is, in welke periode de locatie gebruikt kan worden en welke overige voorzieningen er zijn. 

De eerste opvang van vluchtelingen in Friesland vindt in Heerenveen plaats. Van daaruit worden vluchtelingen doorverwezen naar de plaatsen die in gemeenten beschikbaar zijn.

Bron Gemeente Ameland

Op dit moment verblijven twee Oekraïners in gemeentelijke opvang en nog zeven in opvang die door particulieren is aangeboden, schrijft de Leeuwarder Courant.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *