Studiereis Noord-Holland en Texel

NES – Gaat u ook mee met de studiereis naar Noord-Holland en Texel op 13, 14 en 15 oktober? Aanmelden kan nog.

De afgelopen jaren zijn Amelander ondernemers in toerisme, gemeente, VVV en natuurorganisaties vijf keer met elkaar op studiereis geweest. Zo ging de reis naar Usedom, naar de Zeeuwse- en Vlaamse kust, naar de Duitse Waddenkust en Norderney, Sauerland en in 2014 naar Esbjerg, Rømø en Fanø.

In 2015 blijven we dichter bij huis. We gaan van 13 tot 15 oktober kijken bij onze collega’s op Texel en in de kop van Noord Holland. De eerste dag beginnen we met een bezoek aan Willemsoord in Den Helder, vervolgens gaan we naar Julianadorp waar we Beach Resort Ooghduyne bekijken met onder andere de strandhuisjes. We overnachten in Hoorn bij Van der Valk, een nieuw complex met een iets ander concept. Naast een rondleiding gaan we ‘s avonds tijdens het diner in gesprek met een aantal lokale ondernemers. Hoe werken zij bijvoorbeeld samen met zo’n grote speler als Van der Valk.

De volgende dag gaan we naar Texel. Daar horen we van alles over TESO en we bezoeken Ecomare. Ook laten we ons voorlichten over Planet Texel, het beleid van de gemeente Texel. ‘s Avonds hebben we een diner met enkele Texelaars om te praten over ‘verschillen en overeenkomsten’ twee eilanden.

De laatste dag begint met een bezoek aan Kaap Skil, een modern museum over jutters en zeelui. Onze terugreis gaat via het Kazemattenmuseum waar we ons laten voorlichten over de toeristische plannen met de nieuwe afsluitdijk en de vismigratierivier.

Naast het inhoudelijke programma “kijken in de keuken bij collega’s” is het samen met de groep reizen en verblijven een belangrijk onderdeel. Je gaat in een andere setting met elkaar om, ondernemers en gemeente leren elkaar beter kennen.

De studiereis is van 13 tot 15 oktober 2015. De kosten bedragen ongeveer € 380,- p.p., voor ondernemers zijn dit uiteraard bedrijfskosten. Wilt u ook mee of wilt u meer weten over het programma neem dan contact op met Anneke de Witte van VVV Ameland of Sjon de Haan van de gemeente.  

Aanmelden voor de studiereis kan via anneke@vvvameland.nl

⇒ kijk op Waddenpost en tik bijvoorbeeld eens Kaap Skil en Ecomare in bij ZOEKEN

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *