Studenten NHL Stenden in hotels

LEEUWARDEN – Vanaf dinsdag 2 december kunnen studenten van NHL Stenden via een online tool eenmaal per week een leer-/werkplek reserveren in Grand Café Post-Plaza of de lounge van Oranje Hotel. Vanzelfsprekend met naleving van de coronamaatregelen.

Al maanden zijn studenten grotendeels veroordeeld tot hun studentenkamers, waar ze hun colleges online volgen. Samen studeren voor een tentamen of elkaar troost bieden bij een slecht cijfer, kan niet meer. Terwijl de studietijd een onvergetelijke tijd zou moeten zijn, juist door de momenten met medestudenten. “Precies daarom hebben we er samen met Gemeente Leeuwarden, Post-Plaza en Oranje Hotel voor gezorgd dat onze studenten buiten de colleges om in een inspirerende omgeving kunnen leren of aan een opdracht kunnen werken. Zodat ze in deze tijd toch het beste uit hun studietijd kunnen halen”, aldus Mathijs Rutten, directeur Facility Management NHL Stenden.

Weer eens wat anders dan alleen thuis

Grand Café Post-Plaza en Oranje Hotel, dan noem je ook twee gelegenheden. Wie weleens bij Grand Café Post-Plaza is geweest, weet hoe indrukwekkend de combinatie van het interieur en historische pand is. Geen verkeerde plek om de beste ideeën voor een studieopdracht naar boven te halen. “We zijn er graag voor de studenten van NHL Stenden. Niet alleen als werkplek tijdens hun studie, maar ook als extra huiskamer en ontmoetingsplek.”, legt Adjunct Directeur Annelies Douwstra uit. Grand Café Post-Plaza faciliteert 30 leer-/werkplekken met wifiverbinding.

Het karakteristieke Oranje Hotel maakt deel uit van de Eden Hotel Group en bestaat al sinds 1879. Studenten worden in dit hotel, dankzij verschillende renovaties, verrast met ultramoderne faciliteiten. Er zijn 20 leer-/werkplekken met wifiverbinding in de comfortabele lobby beschikbaar. 'We zijn blij dat we op deze manier de studenten kunnen helpen. Onderwijs is enorm belangrijk voor de toekomst. Nu wij in ons hotel letterlijk alle ruimte hebben om te helpen, doen we dat met liefde.”, verklaart Sjoukje Witkop, General Manager van Oranje Hotel Leeuwarden.

Mogen hotels wel open voor niet-overnachtende gasten?

Samen met Gemeente Leeuwarden is gezocht naar een oplossing voor de studenten, passend binnen de coronamaatregelen. Veilgheidsregio Fryslân heeft hiervoor akkoord gegeven. Bij binnenkomst wordt een gezondheidscheck gedaan en worden contactgegevens genoteerd. Studenten brengen zelf eten en drinken mee, zitten in een groep van maximaal vier op anderhalve meter afstand van elkaar en dragen een mondkapje als ze zich verplaatsen binnen de ruimte. Na afloop laten de studenten een schone leer-/werkplek achter voor anderen. NHL Stenden zet hiervoor speciaal studentenstewards in en betaalt per student een kleine vergoeding aan de hotels.

Win-win oplossing

“Geweldig om te zien dat we door samen te werken in deze moeilijke tijden de studenten helpen uit hun sociale isolement te komen. We werken samen aan een stukje verbroedering voor ze en daarbij helpen we ook nog eens de Leeuwarder horeca. Zoeken naar win-win oplossingen binnen de coronamaatregelen, moedig ik van harte aan.”, verklaart wethouder Friso Douwstra.

Bron NHL Stenden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *