Studenten aan de slag met ‘In sûne Waadrâne foar moarn’

DOKKUM – Op uitnodiging van de ROC Friese Poort Dokkum en werkgroep Twirre schuiven op 12 juli 50 eerstejaars studenten van de opleiding zorg, welzijn en zakelijke dienstverlening in de kerkbanken van Theaterkerk Nes om aan de slag te gaan met een gezonde leefomgeving. Werkgroep Twirre verzorgt het programma. Deze richt zich op ‘In sûne Waadrâne foar moarn’. In maart dit jaar organiseerde de werkgroep al een zelfde soort bijeenkomst voor inwoners van de gemeente Noardeast Fryslân waar ruim 100 belangstellenden bij aanwezig waren. 

Tijdens de bijeenkomst, op de laatste schooldag, is het doel om de jongeren te stimuleren om bijvoorbeeld minder plastic te gaan gebruiken, om ze meer bewust te maken van het belang van biodiversiteit en om ze aan te zetten tot actie en zo hun eigen leefomgeving gezonder te maken. Dit laatste wordt gedaan middels challenges

De challenges zijn opdrachten om zelf de handen uit de mouwen te steken. Aan de jongeren wordt gevraagd om de challenges die ze aangaan te delen op hun social media kanalen (met de #Twirredochmei) om zo ook anderen te mobiliseren. Bij de challenges kun je denken aan een bedrijfsbezoek met een groep vrienden aan een boer die goed met de natuur samenwerkt, een kunstwerk maken van plastic uit de natuur, een avond lokaal koken voor bewoners van een verzorgingshuis/de eigen buurt of samen een middag zwerfafval oprapen. 

Het programma wordt afgesloten door Emiel van de Hûnekop. Deze bekende Fries zal in eigen stijl de dag afsluiten en de zomervakantie inzingen met natuurlijk een ‘meet and greet’ na afloop. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *