Streekweek in StrAnders

BUREN – Tijdens de tweede editie van de Streekweek worden echte Friese producten in het zonnetje gezet. Ook Amelandse producten. De Streekweek is van donderdag 20 juni t/m donderdag 27 juni. Deze week staat vol in het teken van echte Friese producten en organiseert uiteenlopende activiteiten waarbij de smaak van Fryslân geproefd kan worden.

StrAnders en molen

Dit jaar worden er op meer dan 45 locaties in Fryslân activiteiten georganiseerd. Kijk op www.eetbaarfryslân.frl voor de activiteiten bij jouw in de buurt. Proef echte Amelandse producten bij restaurant StrAnders in Buren of kom er achter hoe een oude molen meel maakt en proef echte ambachtelijke Amelandse mosterd bij Koren en mosterdmolen De Verwachting in Hollum.

De tweede editie van De Streekweek

De Streekweek is onderdeel van Eetbaar Fryslân. Veel voedsel reist de halve wereld rond voordat het in de Nederlandse keuken beland. Niet nodig, omdat in Friesland veel heerlijke producten worden gemaakt. De tweede editie van De Streekweek wordt donderdag 20 juni officieel geopend door statushouders. Zij zullen op deze dag een heerlijk buitenlands gerecht bereiden met echte Friese producten. Studenten van de koksopleiding van ROC Friese Poort zullen hen daarbij begeleiden. Na een week bomvol activiteiten wordt de Streekweek op donderdag 27 juni afgesloten met een heerlijke weidelunch midden in het boerenland. Kijk op www.eetbaarfryslan.frlvoor meer informatie.

Eetbaar Fryslân is een initiatief van FMF, Landschapsbeheer Friesland, Nordwin College en Netwerk Duurzame Dorpen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *