Streeksessie over weidevogels

NES – De tweede streeksessie van Kening fan 'e Greide  – Koning van het weiland, het burgerinitiatief dat aandacht vraagt voor de toekomst van ons weidelandschap, vindt in het Natuurcentrum in Nes plaats. Centraal tijdens het informele rondetafelgesprek staat de vraag:

Wat is het weidevogellandschap ons waard?

Er worden ideeën geformuleerd, die na de laatste streeksessie op www.keningfanegreide.nl komen. Van 5 tot 10 april kan iedereen (met een simpele muisklik) zijn/haar voorkeur voor een bepaald idee aangeven. Tegelijkertijd wordt uit de deelnemers van de streeksessies en online aanmeldingen de burgerjury geselecteerd. Deze bespreekt de populairste ideeën met experts tijdens de burgerjurydagen (13 en 20 april). Eindresultaat is een burgermanifest.

Ook binnenkort:

Op 7 maart is de derde streeksessie, in Jorwert. De week daarop, op 12 maart, is er een nieuwe editie van de Collegetour en Debatavond in Natuurmuseum Fryslan. (Gratis) Aanmelden kan via de website. Daar vindt u ook

de volledige activiteitenagenda.

>>> lees hier over de Vogelwacht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *