Maanvis Laura van Ameland is dood

NES – De maanvis die sinds september vorig jaar in het Noordzeeaquarium van Natuurcentrum Ameland zwom en de naam Laura kreeg, is dood. De vis leek goed te aarden in het aquarium en at uit de handen van zijn verzorger, maar zij heeft het niet gered. Het Natuurcentrum heeft geen oorzaak van zijn dood kunnen vinden, meldt directeur Joop de Jong.

De maanvis werd op 9 september gevangen op de Noordzee boven Ameland en in een boodschappentas naar het museum vervoerd. Het was een jongvolwassen dier van 80 centimeter. Een volwassen maanvis kan wel anderhalve meter lang worden. Laura was van 8 kilo gegroeid naar 11 kilo en leek het prima naar de zin te hebben. Ze zou voor de zomer volgens plan weer worden losgelaten in de Noordzee.

Het Natuurcentrum neemt met spijt afscheid van de maanvis, want het was een mooie plubliekstrekker. "Maar er zit meer interessants in het aquarium," zegt bioloog Johan Krol.

In het filmpje hieronder zwemt de vis nog vrolijk rond.

>>> lees hier over Maanvissen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *