Streekomroep RTV NOF weer in race Lokale Omroep Award

WESTEREEN – Maandag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep Awards 2016, de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen. Streekomroep RTV NOF is genomineerd in de categorie Crossmediaal met de aanpak eind december rondom de Sport- en Ondernemerverkiezing in Noordoost- Fryslân. ‘Uniek want de afgelopen twee jaargangen wisten we in deze categorie de Award te pakken, uiteraard gaan we voor drie keer op een rij’, aldus de programmaleiding van de omroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland.

De vrijwilligers van RTV NOF nemen het op tegen Alphen aan den Rijn (Studio Alphen) met programma’s over de berging van de Koningin Julianabrug en TV Enschede FM met een special rondom wateroverlast. Een lijst met alle genomineerden is te vinden op de OLON website: www.olon.nl. Op vrijdag 10 juni 2016 worden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van De Week van De Lokale Omroep (4 t/m 10 juni 2016). Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd voor lokale omroepmedewerkers.

Lokale media verwoorden de stem van de bevolking maar zijn ook de waakhond van de lokale democratie. Daarom is een goede nieuwsvoorziening in de regio zo belangrijk. De lokale omroepen pakken hierin duidelijk hun rol. De genomineerde TV programma’s zijn niet alleen inhoudelijk sterk en origineel maar de jury is dit jaar zeer te spreken over camerawerk en montage. Hierin is duidelijk een groei te zien. Radio is nog steeds een belangrijke kweekvijver voor jong talent. Ook dit jaar heeft de jury weer nieuwe talenten ontdekt die met de juiste begeleiding en coaching een mooie toekomst in de media kunnen hebben.

Jury

De jury van De Lokale Omroep Awards 2016 bestaat uit: Juryvoorzitter: Toine van Peperstraten (FOX tv en SBS6) Onderdeel Programma’s: Bart Jan Cune (538 nieuws), Astrid de Jong (radiopresentator, o.a. Radio1), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM) en Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal). Onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar: Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (directeur Radio NPO) en Michiel Bosgra (directeur Studio040, De Lokale Omroep van het Jaar 2015).

lees hier over de Week van de Lokale Omroep

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *