Streekomroep RTV NOF en NetNix sameland

Faber BeheerDOKKUM – Streekomroep RTV NOF en de stichting NetNix gaan op korte termijn samenwerken.  Na intensief contact blijkt dat beide instellingen elkaar goed aanvullen bij haar werkzaamheden en projecten waarin jongeren een rol spelen. Vanaf november zal NetNix haar intrek nemen in het gebouw van de omroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland in De Westereen. Met de samenwerking is het doel om een mediaproductiehuis voor jongeren neer te zetten, centraal in Noordoost Friesland.

De stichting NetNix is een videoproductie bedrijf voor en door jongeren, waarbij de video’s inspelen op maatschappelijke vraagstukken in de krimpregio rondom Dokkum.  NetNix is ontstaan nadat RTV NOF in 2008 jongeren liet meedoen aan maatschappelijke stages bij de radio. De stichting heeft daarna diverse video’s gemaakt over maatschappelijke vraagstukken en thema’s op het platteland. Het is nu tijd voor een volgende stap, waarin gebleken is dat voor de toekomst van NetNix de huisvesting en de samenwerking met RTV NOF vele voordelen met zich mee brengt.

Ook bij RTV NOF zijn veel jongeren actief aan de slag met het produceren van zowel radio als televisie. Nadat de vrijwilligers in 2011 verhuisden naar een eigen en modern onderkomen in het centrum van De Westereen in De Westereen timmert de vrijwilligersomroep continue aan de weg. ‘Door gebruik te maken van elkaars know-how en materialen kan er voor de jeugd een prachtige gelegenheid ontstaan om in dit mediaproductiehuis ervaring op te doen in media-productie’,  aldus Simon Talsma, bestuursvoorzitter van RTV NOF.  Daarnaast zal er vanuit NetNix ook de nodige aansturing voor jongeren gaan komen .  Anneke Smidt, oprichter en creatief brein van NetNix, zal tevens als vrijwilliger bij de omroep aan de slag gaan. Hierbij zal zij jongeren die zich kunnen aanmelden begeleiden en helpen bij het maken van interessante radio en televisie gericht op Noordoost Friesland.

>>> lees hier over de Media op Ameland

NetNix

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *