Strandschoonmaakactie met St. Noordzee

NES – In mei werd het strand van Ameland schoongemaakt in het lader van de Mybeach actie. Strandpaviljoen De Buren van Nes doet daar enthousiast aan mee. Het Mybeach strandseizoen is opgeruimd begonnen.

De strandschoonmaakacties worden in augustus voortgezet met een landelijke opruimactie in augustus, de Boskalis Beach Cleanup Tour, waarbij Stichting De Noordzee samen met vrijwilligers in één maand tijd weer de hele Noordzeekust gaat opruimen en hierbij ook langs alle MyBeach-locaties komt.

Andere telacties langs de kust

Stichting De Noordzee en de 24 strandpaviljoens die meedoen aan MyBeach roepen iedereen op om te komen helpen bij één van de opruim- en telacties op het strand, waaronder op Ameland.

Afval tellen met de Strandscanner

In de zee en op de stranden zijn grote hoeveelheden afval te vinden. Op niet-toeristische stranden liggen gemiddeld 400 stuks afval per 100 meter strand, zo blijkt uit onderzoek van Stichting De Noordzee. De stichting wil door het afval te tellen graag meer gegevens verzamelen over de hoeveelheid en het soort afval op de Nederlandse stranden. Met deze informatie kan het probleem bij de bron aangepakt worden. Het afval wordt geteld met de Strandscanner, een gratis app voor iPhone of Android toestel. De gegevens van de telling stuurt de gebruiker na afloop door naar een centrale database op www.noordzee.nl/strandscanner.

De hele Noordzeekust schoon in augustus

In augustus wordt samen met vrijwilligers net als vorig jaar de héle Noordzeekust opgeruimd in 31 dagen, tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Op 29 en 30 augustus wordt het Noordzeestrand van Ameland schoongemaakt. Meer info en aanmelden voor een etappe via www.noordzee.nl/tour.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *