Strandkorven bij Buren

BUREN – Acht strandkorven staan op het strand van Buren te wachten op strandgenieters. Vakantiepark Klein Vaarwater, dat het badstrand van Buren exploiteert, plaatste de korven. Burgemeester Albert de Hoop en zijn vrouw Ingrid Magré namen vrijdag 10 juli als openingshandeling als eersten plaats in de blauwe kunststoffen tweezitter met blauwgele bekleding. De korven kunnen gehuurd worden bij de strandwacht. Voor 8 euro kun je er de hele dag over beschikken. “Ze zitten geweldig!” roemen de Hoop en Magré. Je zit uit de wind, je kunt je voeten op het voetensteuntje leggen en genieten van het uitzicht. De een wil er wel een glaasje wijn bij, de ander een klassiek muziekje.

“Het idee om strandkorven te plaatsen op het Buremer strand ontstond tijdens een excursie naar de Duitse kust waar zowel burgemeester De Hoop als de directeur van Klein Vaarwater Dirk Kooiker het afgelopen najaar aan deelnamen,” vertelt Hans van Houten, manager van Klein Vaarwater.

Het vakantiepark wil met de korven, net als met het een opblaasbare voetbalveld en het springkussen, het strand rondom de strandopgang verlevendigen waardoor een bezoek aan het strand nóg aantrekkelijker wordt.

>>>de website van KleinVaarwater staat op de Links-pagina onder de K van Klein.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *