Strandhuys en strandopgang Buren open

BUREN – De vernieuwde strandopgang en het nieuwe strandpaviljoen bij Buren zijn vanmiddag officieel geopend.

Gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel veegde een deel van de strandovergang schoon, waardoor een beeltenis van Ritskemooi in de betonplaat zichtbaar werd. Schokker roemde het project als “Buter in de brij.”

Oud bestuurslid van Klein Vaarwater Henk de Jong knipte het lint op de brug naar het Strandhuys door.

Beide projecten, het ene van de gemeente en het andere van Klein Vaarwater, werden gekoppeld en zo kreeg Buren een prachtige strandopgang met nieuwe bestrating, invalideparkeerplekken, energiezuinige ledverlichting en nieuwe banken met uitkijk op Noordzee èn een spiksplinternieuw strandpaviljoen dat niet tegen de duinen maar echt op het strand staat en dat bereikbaar is via een brug. “Dat noemen we nu niet meer strandtent,” sprak De Jong in zijn openingswoordje. “Het is een strandpaviljoen of Strandhuys.”

De gemeentelijke strandovergang werd gefinancierd door gemeente Ameland, NAM, Klein Vaarwater en Provincie Fryslân.

Het Strandhuys is de opvolger van De Heksenhoed dat weer de opvolger was van Aquarius: strandpaviljoens van Klein Vaarwater.

>>> Omrop Fryslân maakte een reportage: het zit in het staartje van Hjoed

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *