HOLLUM – Het eiland barst van de verhalen.

Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, geschiedenissen, reisverhalen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.

Via deze link komt u bij alle verhalen.

Hieronder het verhaal van Thea Boelens.

Geluk

Vanaf dat ik 6 jaar was kwam ik met mijn familie op Ameland. We spreken van het jaar 1960.

Mijn familie bestond uit mijn beide ouders, mijn beide broers en mijn zuster.

Het was een heel gedoe om van Amsterdam naar Leeuwarden te gaan met de trein en dan overstappen op de bus naar Holwerd.

Bol.com

De dekenkist met kleren werd vooruit gestuurd door Van Gend en Loos en werd op Ameland opgehaald door mijn oom met paard en wagen.

In de schuur van Klein Vaarwater stond de bungalowtent opgeslagen. Als we dan met de bus aankwamen bij de boerderij dan werd alles op de kar gehesen en gingen we met het hele boeltje naar Klein Vaarwater. Daar werd dan al gauw de tent opgezet, meestal aan de zuidkant met zicht op de koeien. Een schitterende tijd. Overdag wandelen op het Oerd of nog verder of eindeloze wandelingen op het strand. En niet te vergeten het Wad waar je als kind vaak tot je knieën in de prut vast zat. ‘ s Avonds werd er gekookt met een snelkookpan wat veel bekijks trok of we aten een heerlijke salade van gekookte boontjes, gekookte aardappelen, ui, ei, salata, tomaten en een blikje tonijn. Je at je vingers erbij op. Na het eten nog even een bezoekje aan onze familie en dan in het donker met een zaklamp over de Kooiweg naar huis.

Gouden tijden. In die tijd haalden we dubbel gestoomde melk en overheerlijke custard vla in flessen bij Anke Trien op de hoek van de Badweg in Buren. En er kwam een groenteboer met paard en wagen langs de boerderijen.

Een tijd om nooit te vergeten.

© Thea Boelens

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *