StrAnders is uitstekend leerbedrijf

AMSTERDAM – Stranders is een uitstekend leerbedrijf. Het restaurant in Buren haalde de gedeelde tweede en derde plaats samen met Wilminktheater en Muziekcentrum in Enschede. De prijzen werden uitgereikt tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. Winnaar werd het bedrijf Stempels uit Haarlem.

StrAnders won een leermeestercursus van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en een meeloopdag met aansluitend een diner aan de chef's table in een sterrenrestaurant. “Het was een leuke dag!” zegt Louise Molenaar van StrAnders. “Lid van de jury en volgend jaar zelfs voorzitter van de jury is Ricardo Eshuis. Bij vele Amelanders bekend als voormalig barman van De Lichtboei. Nu directeur van SVH.”

De drie genomineerde leerbedrijven waren door een commissie gekozen uit voorgedragen leerbedrijven. De commissie is bij de genomineerde leerbedrijven langs geweest om van ondernemer, medewerkers en leerlingen te horen wat hun bedrijf tot een mogelijke winnaar van de prijs maakt.

De commissie die de Beste leerbedrijf horeca kiest, bestaat uit vertegenwoordigers van sociale partners (werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers), het onderwijsveld, directieleden van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar, SVH en Kenwerk. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de horecasector hebben onder de aandacht te brengen. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *