Strandbewaking Redding Maatschappij op vier stranden Ameland

IJMUIDEN – De KNRM verzorgt deze zomer opnieuw de strandbewaking bij vier strandslagen op Ameland. Bij Hollum, Ballum, Nes en Buren zijn de bekende reddingposten geplaatst. Vanaf zaterdag 13 juni tot en met 13 september zijn hier dagelijks lifeguards aanwezig. Na de succesvolle werving van nieuwe lifeguards zijn veel strandwachten van vorig jaar ook dit jaar weer actief.

KNRM Lifeguards zijn in de aanloop naar het zomerseizoen opgeleid tot Beach Lifeguard tevens hebben zij  opleidingen gevolgd om te varen met de reddingwaterscooter of te rijden met terreinvoertuigen. KNRM Lifeguards en het materieel zijn herkenbaar aan de rood-gele kleuren.

De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de vlaggen aan de waterlijn waar tussen lifeguards toezicht houden. Het strand buiten deze vakken is onbewaakt, maar wordt wel vanuit de reddingposten in de gaten gehouden. De betekenis van de waarschuwingsvlaggen wordt uitgelegd aan boord van de veerboot en op borden bij de strandopgang. Voor specifieke informatie kunnen strandbezoekers vragen stellen aan de lifeguards. Tevens zijn strandfolders met getijdeninformatie en uitleg over gevaren beschikbaar.

De zichtbare aanwezigheid van lifeguards moet zorgen voor goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaarlijke plaatsen in zee. In 2014 verleenden lifeguards op Ameland 958 keer eerste hulp en werden 15 reddingen in zee uitgevoerd. 

De KNRM verzorgt ook de strandbewaking op Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Wassenaar. De periode waarin toezicht wordt gehouden varieert per eiland. Op verzoek van de gemeente worden alleen in de drukste weken lifeguards ingezet. Bewakingstijden en locaties zijn te vinden op www.knrm.nl/lifeguard.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *