We waaien van de herfst naar de zomer

WAGENINGEN – Vandaag is het een onstuimige dag met een stormachtige wind aan zee en daarbij zijn er ook zware windstoten mogelijk. In de loop van de komende dagen is er een totale omslag naar zomers weer met vrijdag zelfs tropische temperaturen van 30 graden of meer.

De oorzaak van de wind vandaag is een lagedrukgebied dat op weg is naar Scandinavië. Het brengt veel bewolking en wat regen met zich mee. Met het wegtrekken van het lagedrukgebied wordt het in de nacht naar morgen bij ons overal droog en klaart het wat op. Ook wordt het rustiger.

Dan gaan we geleidelijk op naar de zomer. Morgen is het al vriendelijk weer, met stapelwolken en de zon. Het is met een westelijke wind wel nog ietwat fris, maximaal een graad of 17. Met het naderbij komen van een hogedrukgebied draait de wind op donderdag naar het oosten. Zo komt droge en warme lucht onze kant op. Donderdag en vrijdag verlopen dan ook stralend zonnig. Het wordt ook een stuk warmer. Donderdag wordt het al meer dan 20 graden. Vrijdag wordt op veel plaatsen voor het eerst dit jaar de tropische waarde van 30 graden of meer bereikt. 

Maar dat is niet voor de Wadden. Daar stijgt de temperatuur tot een aangename 19 graden.

Bron: MeteoGroup en Waddenweer.nl

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *