“Strand van Ballum is best mooi”

BALLUM – Ameland kijkt waar het kan bezuinigen, maar laat de badstranden vooralsnog ongemoeid.

De gemeente pacht de vier badstranden van Domeinen en verpacht ze op haar beurt aan de strandpaviljoenhouders. De strandrecreatie kost het eiland veel geld. Het college wil een brede discussie waarin alle aspecten van de strandrecreatie aan de orde komen. De pachtcontracten eindigen in 2012.

De kosten gaan voor de gemeente zitten in de strandbewaking, strandreiniging, badboten met buitenboordmotoren en trailers, strandunits, recreatieve voorzieningen en inzet van gemeentelijk personeel.

“Vier badstranden?” vraagt Rudolf Teuben (A’82) zich tijdens de extra raadscommissievergadering van 16 augustus af. “Bij Ballum is weinig sprake van een badstrand.” Wethouder Nico Oud is het niet met hem eens. “Het strand van Ballum is best mooi.”

Het Ballumer strand is uniek in zijn soort, maar voorlopig gesloten als badstrand.

Ballumer ondernemers en Dorpsbelang Ballum wil het badstrand weer open. Al jaren heeft het badstrand ‘last’ van de natuur. De natuurlijke ontwikkeling zorgde voor een zandhaak, een diepe geul en sterke stroming. Intussen is er een prachtig groen strand met pioniersvegetatie ontstaan, maar het badstrand gedeelte is vanwege drijfzand nog steeds niet als badstrand te gebruiken.

– Het groene strand van Ballum staat als locatie in Ameland Actueel

– Locaties en Ameland Nieuws op je iPhone? Laad dan de app Ameland Actueel.

– Locaties en Ameland Nieuws op een andere smartphone? Laad dan de mobiele website ameland-actueel.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *