Strand Ballum is bijzonder

BALLUM – Het Ballumer strand is bijzonder. Het is anders dan het strand van Nes, anders dan dat van Buren en de Hó'n en ook niet gelijk aan dat van Hollum en het Suudwest. Feit is dat geen enkel strand op Ameland gelijk is aan een van de andere stranden. Ze hebben elk hun karakteristiek. Bij het ene kun je barnsteen vinden, bij het andere zie je Terschelling aan de kim, het ene is het breed en het andere strand is smal, bij het ene heb je strandval, bij het andere kun je schier oneindig ver lopen.

Het Ballumer strand, dat afgelopen weekend niet opgehoogd mocht worden met een laag schoon zand, heeft sommige dingen niet en een heleboel dingen wel. Strand Ballum heeft blauwzwart slik, witte duinen en witte duinvoeten, een groen strand waar strandbroeders in verscholen zitten en waar je vanaf afstand de kikkers kunt horen, met in de verte de roep van de koekoek. Strand Ballum is een geweldig strand om voor je uit te turen, om naar de verrre branding te kijken, naar de containerschepen die op de horizon voorbij varen, naar de garnalenkottertjes die dichterbij het strand door de baren snijden, een strand om te vliegeren, beetje te ballen en eindeloos te wandelen.

Strand Ballum is een kleurrijk strand.

PA nam er 10 mei een kijkje. Bekijk het filmpje hieronder.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *