Stormvogel als zwerfvuileter

HOLLUM – Staatsbosbeheer en de Juttersvereniging Ameland nodigen iedereen uit voor een presentatie over zwerfvuil in de Noordzee en hoe stormvogels bijdragen aan ecologische kwaliteit.

Jan Andries van Franeker, bioloog van de Texelse vestiging van het onderzoeksinstituut IMARES verzorgt een powerpoint presentatie over bronnen en nadelige gevolgen van zwerfvuil in de Noordzee en over het onderzoek aan Noordse Stormvogels waarvoor hij ook op Ameland hulp vraagt. Noordse Stormvogels eten veel afval van het zeeoppervlak, waaronder plastic. Jan Andries licht toe hoe die domme gewoonte van de vogels kan worden omgevormd tot een wapen in de strijd tegen het afval.

De presentatie vindt plaats in Onder de Vuurtoren, aansluitend op de ledenvergadering op 4 maart van de Juttersvereniging. Aanvang 20.30 uur. De presentatie van Andries is om ongeveer 21.15 uur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *