Stormschade lijkt mee te vallen

HOLLUM – De stormschade die de storm vannacht en vanmorgen heeft aangericht lijkt mee te vallen. Strandpaviljoen The Sunset spreekt van enige schade aan de strandtent en strandpaviljoen Strandhuys is een deel van een opgang kwijt. De pier stond onder water, maar ook dat is wel eens spectaculairder geweest dan vandaag. De storm vlakte sneller af dan voorspeld. De dijk is goed in de gaten gehouden, maar ook daar lijkt geen schade te zijn ontstaan.

Op zestig kilomter boven Terschelling moest een vrachtschip een lading hout laten gaan. Naar verluid liggen er 60 pakken hout in het water die wel eens de kant van Ameland op zouden kunnen drijven. De jutters hebben daarom de brandstoftanks van hun trekkers en strandauto's al gevuld en staan in de startblokken om het hoät op strân te jutten.

De strandvonder van Ameland maakt melding van het overboord slaan van tien containers boven de Waddeneilanden. Ook die lading zou op de stranden van Ameland kunnen eindigen.

⇒ bekijk hier een filmpje over het water rondom de pilaren van het Strandhuys en het Waddenzee water dat over de pier bij Nes slaat.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *