Stormmijter voor Sint op Ameland

HOLLUM – Sinterklaas kan de stormmijter alvast klaarleggen, want er is een zware storm op komst op de dag van zijn uittocht. Er ligt een gemene stormdepressie op de loer die morgenmiddag het eiland bereikt.

Weeronline waarschuwt voor zeer zware windstoten tot 130 kilometer per uur en een windkracht 9 voor het noordwestelijk kustgebied. De Waddeneilanden worden mogelijk geplaagd door windkracht 11.

Voor het eerst sinds 2002 raast er twee keer een zware storm over ons land in één jaar.

Op 28 oktober werd Ameland getroffen door wind met stormkrachten. Er werden toen in noordwest Nederland windstoten van 152 kilometer per uur genoteerd.

De feestdag van de goedheiligman begint onstuimig op de Waddeneilanden. In de tweede helft van de ochtend zal het hier gaan stormen met windkracht 9. Aan het begin van de middag wakkert de wind verder aan, misschien tot kracht 11. Het hele noordwestelijk kustgebied heeft 's middags te maken met storm of zware storm, windkracht 9 of 10. In het binnenland zal het iets minder hard te keer gaan.

>>> lees hier over Zware stormen en klimaatverandering

>>> lees hier Sinterklaas op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *