Steun voor scholen die Friese groepsaccommodaties boeken

LEEUWARDEN – Friese scholen die hun werkweek of een educatieve dagexcursie boeken bij een Friese groepsaccommodatie, kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Deze maakt onderdeel uit van het tweede Herstelpakket ‘Lok op 1: No en Moarn’ van de provincie. Scholen kunnen vanaf 15 juni een subsidievraag indienen. Er is in totaal een half miljoen euro beschikbaar. De scholenvoucher richt zich op alle scholen van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo in Fryslân.

Nu coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld, zijn ook steeds meer groepsactiviteiten mogelijk. Zo kunnen scholen weer denken aan het organiseren van werkweken en dagexcursies. Om Friese ondernemers met groepsaccommodaties te steunen, kunnen scholen die hun werkweken boeken bij een Friese groepsaccommodatie in aanmerking komen voor financiële steun. Ook een zeilschip van de bruine vloot wordt gerekend tot de groepsaccommodaties. Verder kunnen groepsexcursies in aanmerking komen wanneer zij een educatief karakter hebben, in Fryslân plaatsvinden en worden georganiseerd vanuit een Friese onderneming. De subsidie is ondergebracht bij de ‘Subsidieregeling verblijf en groepsexcursie 2021’.

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder: “Wij willen onze scholen stimuleren in Fryslân groepsaccommodaties en de bruine vloot te boeken voor werkweken. Dit zorgt voor extra inkomen voor deze door corona zwaar getroffen bedrijven. En voor jongeren zijn werkweken en groepsexcursies sociale en leerzame activiteiten.”

Toerisme Collectief Friesland (TCF) zorgt ervoor dat belangstellende scholen en ondernemers met elkaar in contact komen. Wie het eerst komt, eerst maalt. De subsidie kan worden aangevraagd tót 1 november 2021. De te subsidiëren activiteit moet plaatsvinden in de periode van 1 juni 2021 tot en met 1 juni 2022.

Scholen kunnen voor meer informatie en om zich aan te melden terecht op de website van de provincie: www.fryslan.frl/verblijfenexcursie

Bron Provincie Fryslân

NB – Groepen die gebruikmaken van groepsaccommodaties op Ameland kunnen bij de gemeente een subsidieaanvraag doen in het kader van Uitvoeringsregeling subsidie toeristische jeugdgroepen gemeente Ameland 2021 en een deel van de betaalde toeristenbelsasting terugkrijgen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *