Stem op Anja Brouwer, genomineerde voor Frans Lanting Photo Award

AMELAND – Amateurfotograaf Anja Brouwer van Ameland, woonachtig in Dokkum, maakt kans op de prestigieuze Frans Lanting Award. Zij behoort tot de genomineerden van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland: de WNF-Frans Lanting Photo Award. 

Een jury onder leiding van de wereldberoemde natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting heeft 30 natuurfoto’s genomineerd in drie leeftijdscategorieën. Met 11.000 inzendingen waren er dit jaar een recordaantal inzendingen. Vanaf vandaag kan ook iedereen stemmen op één van de nominaties voor de Publieksprijs. Anja Brouwer is genomineerd met een prachtige natuurfoto die werd geschoten op de Feugelpôlle op Ameland. Via deze link kun je stemmen op haar foto. De bekendmaking van de winnaars is begin december.

Vier prijzen

De WNF-Frans Lanting Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. De fotowedstrijd wordt voor de derde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting. Lanting wordt beschouwd als één van de grote natuurfotografen van deze tijd. Al 40 jaar reist hij de wereld over om de schoonheid van de natuur vast te leggen. Met deze fotowedstrijd hoopt Lanting anderen te inspireren voor natuurfotografie en daarmee respect voor de natuur te stimuleren. Recentelijk organiseerde het Fotomuseum in Rotterdam een grote overzichtstentoonstelling van Lantings werk.

Vogelland

Juryvoorzitter Frans Lanting: “Er zijn dit jaar verrassend veel foto’s van vogels ingestuurd. Misschien geen toeval want Nederland is een echt vogelland. We hebben bij de jurering ook gekeken naar het verhaal áchter een foto. De kwaliteit was deze keer weer hoger, er zaten foto’s bij die ik zelf wel had willen maken!”

De winnaars van de Publieksprijs en van de Frans Lanting Award krijgen een exclusieve workshop natuurfotografie van de wereldberoemde natuurfotograaf. De winnaars in de twee jeugdcategorieën ontvangen naast een beeldje ook een Meet & Greet met de fotograaf en een avontuurlijke overnachting in de Jungle Dome van Center Parcs Het Heijderbos.

Jury

In de jury zitten naast Frans Lanting ook WNF-ambassadeurs Humberto Tan en André Kuipers en natuurbeschermer Christiaan van der Hoeven van WNF. Nieuw jurylid is Jasper Doest, een jonge fotograaf die onder meer internationaal publiceerde in National Geographic.

Amelandse inzending

Anja Brouwer, geboren en getogen Amelandse, is genomineerd voor de Award. De foto is gemaakt op de Feugelpôlle, een grote stern met jong tussen de duizenden kanoeten. Stemmen op de inzendingen kan hier. Onderaan de pagina staat de inzending van Anja. Dit is de rechtreekse link naar haar foto.

lees hier de oproep van Anja zelf

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *