PvdA wil acties tegen zwerfafval op het Wad

LEEUWARDEN – De provincie Fryslân moet meer doen om zwerfaval en de zogenaamde plastic soep in het Waddengebied tegen te gaan. PvdA Statenleden Tjerk Voigt en Hetty Janssen doen deze oproep naar aanleiding van een onderzoek van adviesbureau ‘Doe eens Wad’ dat het plastic probleem in het Werelderfgoed inventariseerde. “Er moet meer gedaan worden om het Waddengebied te beschermen tegen plastic en ander zwerfafval. Daarom vragen we de gedeputeerde om actie te ondernemen.”

Een belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat er geen duidelijkheid is over wie verantwoordelijk is voor het opruimen van het afval. Daarnaast blijkt er nog geen wadden-brede samenwerking te zijn. Daar kan de provincie een belangrijke rol in spelen. De PvdA verwacht dat milieugedeputeerde Schrier of een van zijn Friese collega’s in de Beheerraad Waddengebied opstaat en zich inzet voor een stevig actieplan. “Een actieplan met als doel het drastisch verminderen en voorkomen van zwerfval op het wad”, verklaren Voigt en Janssen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *