Stellingwerf waarnemend burgemeester Schiermonnikoog

SCHIERMONNIKOOG – Dick Stellingwerf is maandagmiddag door Commissaris van de Koning John Jorritsma benoemd tot waarnemend burgemeester van Schiermonnikoog. Hij vervangt Sjon Stellinga die donderdag zijn ontslag als burgemeester indiende. Stellingwerf (62, ChristenUnie) was eerder burgemeester van Lemsterland (2008-2014) en Tweede Kamerlid.

Jorritsma heeft de benoeming van Dick Stellingwerf maandagmiddag besproken met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Schiermonnikoog. Zijn aanstelling geldt tot een Kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit kan op zijn vroegst over een half jaar.

Stellingwerf woont in Echtenerbrug. Hij was burgemeester van Lemsterland tot de gemeente op 1 januari 2014 fuseerde met Gaasterlân-Sleat en Skarsterlân.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *