Start bestrijding exotische muggen

HOLLUM – Op drie plaatsen in Noord-Brabant is donderdagavond begonnen met de bestrijding van drie exotische muggensoorten. Dat maakte het ministerie van Volksgezondheid vandaag bekend. De muggen worden bestreden op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In juni werd op Ameland een exoot aangetroffen. Het betrof vermoedelijk een tijgermug. Gemeente Ameland wil er vooralsnog niet zoveel van weten maar Brabant neemt de invasie van exotische muggen serieus.

De Aziatische tijgermug, de Amerikaanse bandenmug en de gele koortsmug horen niet in Nederland thuis maar worden hier meer en meer gesignaleerd.

De Tijgermug kan verschillende nare ziektes overdragen. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit trof de muggen en larven van de muggen aan bij enkele importeurs van gebruikte autobanden. Zover bekend zijn er nog geen muggen gevonden die een ziekte zouden dragen. De bestrijding van de muggen gaat enkele weken duren.

De Aziatische Tijgermug komt al langere tijd voor in Nederland. Deze muggensoort komt vaak mee met ladingen geïmporteerde Lucky Bamboo. Ook zijn de muggen aangetroffen in kassen waar men Lucky Bamboo laat groeien.

>>> lees hier over de gesignaleerde vermeende tijgermug op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *