Souvenir van Ameland

HOLLUM – Zon, zee, strand … en Ameland, dat is de naam van de workshop waar een textielschilderij gemaakt wordt.

“Bijna iedereen doet het,” zegt textielkunstenares Janneke Stuut. “Tijdens een strandwandeling even bukken voor dat ene mooie schelpje. Als een kostbaar bezit wordt dit mee genomen.

En wat is het leuk … om met deze bijzondere strandvondsten een blijvende herinnering te maken.”

Tijdens de workshop ‘Zon,zee strand … en Ameland’ worden bijzondere strandvondsten, zoals schelpen, drijfhoutjes, veertjes maar ook minder natuurlijk materiaal zoals vislijnen of plastic gebruikt om op een ondergrond van textiel een schilderijtje te maken.

Onder de deskundige leiding van Janneke Stuut worden hieraan nog enkele handwerk technieken toegevoegd en ontstaat een uniek eigen kunstwerk. De workshop is voor iedereen geschikt die de eigen beleving van Ameland om wil zetten naar een visueel ontwerp op textiel.

Kosten: € 25,00

Wanneer: 28 juli en 5 augustus

Duur: een middag, vanaf 13.30 uur

Waar: De Lange Dunen tussen Hollum en Ballum

Aanmelden: telefoon 06 23 218 213of via de e-mail

Bijzonderheid: De workshop is inclusief alle materialen, maar natuurlijk zullen strandvondsten zelf mee genomen moeten worden – er zal natuurlijk een voorraadje schelpen ed. aanwezig zijn – en inclusief een Ameland label om aan de zelfgemaakt souvenir te bevestigen.

>>> lees meer over workshops en extraatjes op het eiland op  www.amelandextra.nl

>>> klik voor meer nieuws en het nieuwsarchief op de knop NIEUWS in het hoofdmenu

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *