Stand van zaken korting OV-abonnementen

LEEUWARDEN – De provincie Fryslân is de afgelopen week meerdere keren gebeld met vragen over de aangekondigde korting op OV-abonnementen voor 16 en 17 jarige scholieren. Momenteel wordt de administratieve organisatie van de kortingsregeling en de promotiecampagne door de provincie en vervoerders uitgewerkt. In de loop van augustus zal deze campagne volop opgestart worden via www.fryslan.nl, de websites van de vervoerders, op de scholen en in de regionale dagbladen. Via de campagne wordt bekendgemaakt waar de korting is aan te vragen en hoe hoog deze zal zijn. De korting zal op basis van geld-terug worden uitgekeerd. Bij de aankoop van een abonnement hoeft de koper nog niet aan te geven dat hij geïnteresseerd is in de korting.

De provincie Fryslân besloot in juni 2008 een bedrag van € 1 miljoen beschikbaar te stellen voor korting op de OV-abonnementen voor alle 16 en 17 jarigen die in Fryslân wonen. Met deze regeling wil de provincie vooral de MBO-scholieren tegemoet komen die met het openbaar vervoer van huis naar school reizen. Zij hebben geen recht op een OV-studentenkaart, maar leggen vaak grote afstanden af om op school te komen. Naar schatting gaat de helft van het aantal 16 en 17 jarigen gebruik maken van de kortingsregeling, ofwel 8.500 van de 17.000 jonge Friezen.
Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *