Amelands Produkt viert 10-jarig jubileum

BUREN – Het streekmerk Amelands Produkt bestaat deze maand 10 jaar. In het kader van dit jubileum staan de producenten van de producten die onder het merk vallen op verschillende braderieën op Ameland. Eerstvolgende braderie is op 13 augustus rondom het Zwaneplein in Hollum waar Meervalkwekerij Metz namens het keurmerk aanwezig is.

Kaasboerderij Ameland, Aardappelhandel Nagtegaal en Meervalkwekerij Metz zijn de pioniers van het Amelands Produkt en zijn er nu nog steeds bij. “Het streekmerk is toentertijd begonnen, omdat de vraag steeds groter werd naar echte streekproducten, en in het bijzonder naar Amelandse producten. Deze vraag is alleen maar groter geworden, getuige het feit dat er nu veel meer producten bestaan die afkomstig zijn van Ameland. Met het logo van het Amelands Produkt op je artikelen, heeft de consument de garantie dat de grondstoffen in deze producten van Amelandse bodem afkomstig zijn”, aldus Martin Metz van Meervalkwekerij Metz.

meer over Amelands Produkt in Krant nummer 21

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *