Staking bij Arriva Friesland

HEERENVEEN – Door een staking rijden er vandaag, op donderdag 2 februari geen treinen in Fryslân en niet tussen Groningen-Leeuwarden, Groningen-Roodeschool en Groningen-Delfzijl. De treinen tussen Groningen-Veendam, Groningen-Winschoten en Groningen-Weener rijden wel. 

De vakbonden hebben stakingen aangekondigd, voor onze vestiging in Leeuwarden. Dat heeft gevolgen voor de treindienstregeling in Fryslân en in Groningen.   

Geen treinen in Fryslân en deels niet in Groningen 

Arriva heeft vanochtend geprobeerd om een passende dienstregeling te maken in Fryslân en Groningen met de medewerkers die zich vanochtend niet als staker hebben gemeld. Helaas is dit voor de treinen in Fryslân en deels in Groningen niet gelukt. Ook treinvervangend vervoer zal op deze verbindingen niet rijden. 

Met zekerheid van en naar huis 

Arriva wil niets liever dan haar reizigers naar hun werk of school brengen, maar wil er ook voor instaan dat reizigers weer huiswaarts kunnen reizen. Die zekerheid kunnen we onze reizigers op de verbindingen in Fryslân en tussen Groningen-Leeuwarden, Groningen-Roodeschool en Groningen-Delfzijl vandaag helaas niet bieden. Arriva adviseert reizigers op deze trajecten dan ook om vandaag gebruik te maken van ander vervoer.  Kijk voor meer informatie op de website van Arriva (www.arriva.nl/staking ).

Waarom sommige treinen wel rijden  

De aangekondigde staking van vandaag geldt alleen voor vestiging Leeuwarden. Arriva kan vandaag wel treinen tussen Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en Groningen-Weener (met de treinvervangende busverbinding/snelbus tussen Groningen-Leer) rijden, omdat op die treinverbindingen machinisten werken van de vestiging Groningen.

Bron Arriva

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *