Staking bij Arriva Friesland

Geplaatst op: 02 februari 2023 - Categorie: Alles & Algemeen

HEERENVEEN - Door een staking rijden er vandaag, op donderdag 2 februari geen treinen in Fryslân en niet tussen Groningen-Leeuwarden, Groningen-Roodeschool en Groningen-Delfzijl. De treinen tussen Groningen-Veendam, Groningen-Winschoten en Groningen-Weener rijden wel. 

De vakbonden hebben stakingen aangekondigd, voor onze vestiging in Leeuwarden. Dat heeft gevolgen voor de treindienstregeling in Fryslân en in Groningen.   

Geen treinen in Fryslân en deels niet in Groningen 
Arriva heeft vanochtend geprobeerd om een passende dienstregeling te maken in Fryslân en Groningen met de medewerkers die zich vanochtend niet als staker hebben gemeld. Helaas is dit voor de treinen in Fryslân en deels in Groningen niet gelukt. Ook treinvervangend vervoer zal op deze verbindingen niet rijden. 

Met zekerheid van en naar huis 
Arriva wil niets liever dan haar reizigers naar hun werk of school brengen, maar wil er ook voor instaan dat reizigers weer huiswaarts kunnen reizen. Die zekerheid kunnen we onze reizigers op de verbindingen in Fryslân en tussen Groningen-Leeuwarden, Groningen-Roodeschool en Groningen-Delfzijl vandaag helaas niet bieden. Arriva adviseert reizigers op deze trajecten dan ook om vandaag gebruik te maken van ander vervoer.  Kijk voor meer informatie op de website van Arriva (www.arriva.nl/staking ).

Waarom sommige treinen wel rijden  
De aangekondigde staking van vandaag geldt alleen voor vestiging Leeuwarden. Arriva kan vandaag wel treinen tussen Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en Groningen-Weener (met de treinvervangende busverbinding/snelbus tussen Groningen-Leer) rijden, omdat op die treinverbindingen machinisten werken van de vestiging Groningen.
Bron Arriva

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?