Staatssecretaris Van Rijn over De Stelp

DEN HAAG – Tijdens de begrotingsbehandeling in Den Haag over de zorg kwam De Stelp op Ameland meermalen aan de orde. SP Tweede Kamerlid Volksgezondheid, Welzijn en Sport Renske Leijten vroeg staatsecretaris Martin van Rijn ondermeer naar de mogelijkheden om De Stelp, het enige zorgcentrum op het eiland, open te houden.

Van Rijn antwoordde schriftelijk het volgende: “Het is van belang dat vooral lokaal en regionaal goed wordt nagedacht welke voorzieningen lokaal nodig zijn op het gebied van wonen, zorg en welzijn en dat daarbij ook gezocht wordt naar mogelijkheden om te combineren. Diverse voorzieningen die nu intramuraal worden geboden, kunnen ook op een andere manier worden georganiseerd. Om de regionale samenwerking te bevorderen worden vanuit VWS de regionale tafels georganiseerd en hebben VWS en BZK samen het aanjaagteam ‘langer zelfstandig wonen’ in het leven geroepen. Een eventuele sluiting van een voorziening kan in een kleine gemeenschap een grotere impact hebben dan elders, maar daar staat tegenover dat juist in kleine gemeenschappen partijen (gemeente, woningcorporaties, zorgaanbieders en burgers) elkaar vaak goed weten te vinden en in overleg zoeken naar passende oplossingen die bijdragen aan een goede samenhang tussen wonen, zorg en welzijn. Ik zal het aanjaagteam van de heer Norder vragen in gesprek te gaan met Ameland over de knelpunten en kansen aldaar.”

⇒ lees hier De Stelp op Ameland gaat dicht

⇒ Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *