Sponsoractie voor Special Olympics

HOLLUM – Ria Evers-Dokter uit Hollum op Ameland is als vrijwilligerster aanwezig bij de Special Olympics, die deze zomer in Griekenland plaatsvinden. Evers-Dokter, die jarenlang in het Caribische gebied werkte, zal voornamelijk de Papiamentstalige delegaties van Curaçao en zeer waarschijnlijk ook van Bonaire en Aruba begeleiden.

Special Olympics Inc. is een organisatie die zich wereldwijd bezighoudt met sport, training en competitie voor personen met een verstandelijke beperking. De organisatie is in 1968 opgericht door Eunice Kennedy Shriver en functioneert op non-profit basis. De spelen drijven op vrijwilligers, donaties en giften.

Special Olympics Inc. organiseert vele sportactiviteiten en eens in de vier jaar wereldspelen.

Deze zomer- en winterspelen zijn in alle opzichten groter dan de andere Olympische Spelen. Er doen meer atleten mee en er zijn meer vrijwilligers en sponsoren bij betrokken. Dit jaar vinden de Special Olympics plaats in Athene.

Ria Evers-Dokter gaat drie weken naar Griekenland. De spelen beginnen op 22 juni en sluiten op 4 juli, de vrijwilligers moeten zich een week voor aanvang melden.

De Special Olympics hebben hun eigen Olympische eed: “Laat me winnen. Maar als ik niet win, heb ik in elk geval mijn best gedaan!”

iPhone app Ameland ActueelDe vrijwilligers die niet uit Griekenland komen, worden verondersteld zelf zorg te dagen voor hun onderkomen en vliegticket. Ria Evers-Dokter start daarom een sponsoractie om haar uitzending naar Griekenland te kunnen bekostigen.

Ze zoekt sponsoren en verkoopt zelfgemaakt kaarsen, waarvan de opbrengst in de Special Olympics-pot gaat.

Wie Ria wil steunen kan contact met haar opnemen.

 

>>> mail naar Ria voor uw sponsorbijdrage of bestelling        


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *